lauantai 16. heinäkuuta 2011

Ateenan anarkistit Volgassa

Galleria Volga ilmestyi viime vuonna Museokadulle.
29.7. asti siellä on esillä Noora Ojalan kuvia Ateenan kaupunginosasta Exarchiasta. 
Uutisista välittyy kuva talouskriisin Ateenasta, jonka autot ovat liekeissa ja kadut kyynelkaasussa.
Mitä muuta ateenalainen liikehdintä on saanut aikaan?  

Gallerian ikkunassa on kuva koirasta.
Vapaana juoksevia koiria on paljon: kulkukoiria tai omistettuja, kukaan ei ota enää selvää. 

Exarchia on siitä erityinen paikka, että siellä asukkaat ovat ottaneet ohjat käsiinsä. He paitsi muokkaavat aluetta myös pitävät huolta sen kehityksestä, toistensa koirista ja turvallisuudesta. Ilman virallisia hierarkioita. Vahvalla asukastoiminnalla on mm. perustettu tiloja kulttuurille, keskustelulle ja toiminnalle. Ja rakennettu parkkipaikasta puisto. 

Alueella on myös kipupisteensä: se on vaihtoehtoisen yöelämän keskus, mikä on vetänyt alueelle huumekauppaa lieveilmiöineen.

Exarchiassa on paljon opiskelijoita ja taiteilijoita. Kreikan sotilasjuntan kaatanut kansannousu vuonna 1973 alkoi opiskelijoiden liikehdinnästä - kuten moni muukin eurooppalainen liike.  


Taloa kunnostetaan yhdessä.


 

Näyttelyn yhteydessä voi osallistua tarratyöpajaan tai keskustella kuvista, Ateenasta, kaupunkiasumisesta ja vaikuttamisesta. Mitä ateenalaisten aktiivisuudesta voisi siirtää tänne? 
Pieneen galleriaan oli erittäin matala kynnys mennä: Ojala jutteli mielellään kuvista, kokemuksistaan ja mahdollisuuksista Helsingistä. Kirjaan voi laittaa ajatuksia siitä, minkälaisia asioita Helsingissä toivoisi olevan. Keskusteluita heräsi alueiden muutoksista ja nykyisen asukastoiminnan kehittämisestä. Studio Galleria Volga
 Museokatu 34
Etu-Töölö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti